Rynek substytutów mięsa oszacowano na 13,3 mld USD w 2018 roku i wskazuje, że wzrośnie o 7,9% między 2019 a 2024 rokiem. Hodowane mięso i roślinne analogi mięsa będą głównymi źródłami białek do 2040 roku.
Rynek substytutów mięsa oszacowano na 13,3 mld USD w 2018 roku i wskazuje, że wzrośnie o 7,9% między 2019 a 2024 rokiem. Hodowane mięso i roślinne analogi mięsa będą głównymi źródłami białek do 2040 roku.
Rosnąca świadomość konsumentów, podążanie za trendem czystej etykiety i poszukiwanie prozdrowotnych właściwościowi żywności, daje ogromne możliwości producentom branży spożywczej w nawiązaniu komunikacji z potencjalnym klientem przy użyciu etykiety produktu.
W ciągu ostatnich kilku lat zagadnienie mikroplastiku zyskało szczególne znaczenie, ze względu na jego negatywny wpływ na środowisko oraz zdrowie ludzkie.
Ceny na rynku spożywczym wzrosły o 6% w ciągu roku.
W zestawieniu średnich cen żywności w Unii Europejskiej, najdroższa jest Dania 130%, na końcu zestawienia jest Polska 69% i Rumunia 66%.
SÓL SODOWA KWASU GLUTAMINOWEGO, GLUTAMINIAN SODU, E621 Powyższe tajemnicze nazwy to jedna i ta sama…
Rynek substytutów mięsa oszacowano na 13,3 mld USD w 2018 roku i wskazuje, że wzrośnie o 7,9% między 2019 a 2024 rokiem. Hodowane mięso i roślinne analogi mięsa będą głównymi źródłami białek do 2040 roku.
Rosnąca świadomość konsumentów, podążanie za trendem czystej etykiety i poszukiwanie prozdrowotnych właściwościowi żywności, daje ogromne możliwości producentom branży spożywczej w nawiązaniu komunikacji z potencjalnym klientem przy użyciu etykiety produktu.
W ciągu ostatnich kilku lat zagadnienie mikroplastiku zyskało szczególne znaczenie, ze względu na jego negatywny wpływ na środowisko oraz zdrowie ludzkie.
Ceny na rynku spożywczym wzrosły o 6% w ciągu roku.
W zestawieniu średnich cen żywności w Unii Europejskiej, najdroższa jest Dania 130%, na końcu zestawienia jest Polska 69% i Rumunia 66%.
SÓL SODOWA KWASU GLUTAMINOWEGO, GLUTAMINIAN SODU, E621 Powyższe tajemnicze nazwy to jedna i ta sama…